VDL Groep vestigt nieuw bedrijf in oosten van Verenigde Staten

VDL Groep heeft een nieuw toeleveringsbedrijf opgericht in de Amerikaanse staat Georgia. VDL Industries Gainesville is gevestigd in Hall County. Dit district ligt in de nabijheid van Atlanta, het belangrijkste industrie-, handels- en financiële centrum van het zuidoosten van de Verenigde Staten. VDL Industries Gainesville zal in september 2018 operationeel zijn en zal op termijn werk verschaffen aan ongeveer 100 medewerkers.

Na vestigingen in Richmond (Virginia), Detroit (Michigan), Spartanburg (South Carolina) en twee bedrijven in Fremont (Californië) is de nieuwe locatie het zesde VDL-bedrijf in de Verenigde Staten. Tot nu toe waren de belangrijkste markten waar VDL zich in de VS op richt de hightech machinebouw en de automotive. Met VDL Industries Gainesville begint het industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven een eigen productielocatie in de VS.

SpecialistSAEYS_VDL_Inudstries_Gainesville_Georgia_LOWRES_GT5R8448.jpg

Lokaal produceren is de basis voor verdere expansie van de activiteiten van VDL in Noord-Amerika. VDL Industries Gainesville is een specialist in metaal- en plaatbewerking, robotlassen en assemblage voor klanten die in Amerika zijn gevestigd en voor klanten die de stap naar de Verenigde Staten maken. Voor klanten maakt VDL met dit nieuwe bedrijf, dat een oppervlakte van 13.500 vierkante meter telt, een toeleverketen in de Verenigde Staten mogelijk. Daarmee wordt de relatie met klanten verbeterd waardoor de werkgelegenheid bij VDL-bedrijven in Nederland en andere vestigingen ook verder wordt versterkt.

Vanaf de productiestart zal VDL Industries Gainesville onder meer de volgende activiteiten ontplooien: de productie en/of assemblage van onderdelen voor productielijnen in verschillende industrieën, laadpalen voor elektrische auto’s, stadsmeubilair, chassis voor distributieverkeer, kasten voor railinfra en onderdelen voor sorteercentra. Alle producten die in Gainesville worden geproduceerd, zijn bestemd voor de Amerikaanse markt. De orderportefeuille van ons nieuwe bedrijf is al goed gevuld.  SAEYS_VDL_Inudstries_Gainesville_Georgia_LOWRES_GT5R8467.jpg

Toeleverketen

“Georgia is een interessante geografische uitvalsbasis voor VDL Groep omdat er in dit gebied veel potentie is om de toeleverketen van klanten voor onze rekening te nemen”, stelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep.

Een economische delegatie van Georgia heeft vandaag een bezoek aan VDL Groep in Eindhoven gebracht. “De beslissing van VDL Groep om zich te vestigen in Hall County laat zien hoe goed we in Georgia in staat zijn om dynamische productiebedrijven van over de hele wereld aan te trekken dankzij ons bedrijfsvriendelijke klimaat en hooggeschoolde arbeidskrachten”, zegt de gouverneur van Georgia, Nathan Deal. "Met deze productiefaciliteit zal VDL Groep deel uitmaken van een groep Nederlandse bedrijven die samen meer dan 100 vestigingen in Georgia aansturen en meer dan 7.500 inwoners van onze staat in dienst hebben. Het is geweldig dat we onze band met VDL Groep kunnen versterken en we hopen dat het bedrijf hier in Georgia verder blijft doorgroeien.”

Rick van Haren is benoemd tot directeur van VDL Industries Gainesville. Van Haren is de afgelopen 12,5 jaar directeur geweest van VDL Kunststoffen dat onlangs is verhuisd van Heeze naar Nederweert. “Ik voel me vereerd om een bijdrage te leveren aan het verder uitrollen van de identiteit van VDL in de Verenigde Staten en om werkgelegenheid in Georgia te creëren.”