Machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie

Machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie vraagt om de juiste kennis en ervaring. Een klein foutje in het ontwikkel- of productieproces kan namelijk direct gevolgen hebben voor de voedselveiligheid van producten.   

Hygiëne en voedselveiligheid: de basis van machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie

Voorafgaand aan de machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie moet al bij de ontwikkeling goed worden nagedacht over hygiëne. Bij VDL Industrial Modules zetten we tijdens de ontwikkeling van de machine voedselveiligheid en hygiëne centraal. In onze ontwerpen vermijden we bijvoorbeeld hoekjes die het verwijderen van voedselresten bemoeilijken, waardoor zich bacteriën gaan vormen. Zo vermijden we besmetting van producten. 

Daarnaast mag voedsel niet rechtstreeks in aanraking komen met bepaalde materialen. Voor machines die levensmiddelen verwerken en verpakken is materiaalkeuze dus van groot belang. Zo is onze fabriek ingericht op het gebruik van RVS, dat we volledig gescheiden houden van andere ferrometalen. Hiermee voorkomen we contaminatie. De keuze voor RVS is simpel: het corrodeert niet en is goed te reinigen met grote hoeveelheden water. Ontzettend belangrijk voor een machine die voedsel verwerkt. Natuurlijk maken we onze machines voor de voedingsmiddelenindustrie volledig waterdicht. Zo blijft elektronica goed beschermd.  

Meer over Module & Machinebouw

 

Lage kostprijs en hoge ROI 

Behalve met strenge eisen, kampt de voedingsmiddelenindustrie ook met een groeiend personeelstekort. Productiemedewerkers zijn steeds moeilijker te vinden. Bovendien liggen de lonen in Europa hoog. Dat maakt het inzetten van deze werknemers duur. De oplossing? Die ligt in het automatiseren en versnellen van processen. We denken graag mee om uw machines goedkoper, betrouwbaarder en sneller te maken.   

Door deze continue veranderingen in de voedingsmiddelenindustrie is ook de ROI op de machines van groot belang. We adviseren u graag over technieken, materialen en modulaire machinebouw om de kostprijs zo laag mogelijk te houden. Ook het slimmer maken van de machines draagt hieraan bij. Met hulp van data-analyse blijven we de machine verbeteren. 

Machinebouw voor verschillende branches binnen de voedingsmiddelenindustrie 

Bij VDL Industrial Modules verzorgen we machinebouw voor verschillende branches binnen de voedingsmiddelenindustrie. Denk o.a. aan machines voor de productie en verwerking van:

  • Vlees en vis
  • Brood en banket
  • Vloeistoffen (dranken)
  • Kaas en andere zuivelproducten
  • Vlees en vis

Ook machinebouw voor het verpakken van voedingsmiddelen behoort tot onze expertise, zoals sleeve machines die omhulsels om een petfles schuiven. 

Een uniek ontwerp nodig? Dat kan. We bouwen uw machine volledig op maat. Samen met u ontwikkelt onze afdeling engineering een prototype van de machine die 100% voldoet aan de gestelde eisen. Loopt alles op rolletjes? Dan schroeven we de productie omhoog en beginnen we met de seriebouw van de machine. Natuurlijk vergeten we ook de after sales niet. Ook voor reserveonderdelen bent u bij ons aan het juiste adres.

Kracht door samenwerking

Als onderdeel van VDL Groep hebben we toegang tot een nóg grotere bron van kennis, competenties en connecties. Door onze krachten te bundelen profiteert u ook van inkoopvoordeel en dus een lagere kostprijs van het product.

Ook buiten VDL Groep werken we met een aantal exclusief geselecteerde partners die net als wij de duurzame energie-industrie eigen zijn. Door regelmatig audits uit te voeren weten we zeker dat u producten ontvangt van de hoogste kwaliteit.

Specialist nodig voor machinebouw in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Neem contact met ons op

Medewerkers
+
Vloeroppervlak
m2
Technische ervaring
+ jaar