Protobouw 

Als de ontwikkeling van een mechatronische module of machine nog in de kinderschoenen staat, biedt protobouw waardevolle inzichten. Ook als het ontwerp al tot in detail is uitgewerkt. Met protobouw hebben we een proof of concept, waarbij de maakbaarheid van het product en het minimaliseren van bijbehorende productiekosten de rode draad vormen. 

Protobouw voorkomt onnodige kosten

Met de kennis die we opdoen tijdens de protobouw, passen we het basisontwerp zo nodig razendsnel aan. Hiermee voorkomen we verrassingen, onderbrekingen en (hoge) kosten tijdens het productieproces. Met een geoptimaliseerd prototype weet je dan ook zeker dat je mechatronische module of machine optimaal functioneert én rendeert. 

Protobouw bij VDL Industrial Modules

Omdat we jarenlange ervaring hebben in het ontwikkelen en assembleren van mechatronische systemen, weten we als geen ander hoe we productieprocessen zo optimaal mogelijk inrichten. Al in de ontwerpfase van de module of machine vindt u in VDL Industrial Modules dan ook een waardevolle engineering partner. Door in een vroeg stadium mee te denken over maakbaarheid beperken we de kosten tot een minimum.  

Samen bepalen we de randvoorwaarden waar uw mechatronische systeem aan moet voldoen. De protobouw verzorgen we vervolgens in onze eigen fabriek. Ook het testen en valideren van het prototype gebeurt door onze specialisten in eigen huis.

Van protobouw tot seriebouw

Zijn we allebei 100% tevreden over de uitkomst van de protobouw? Dan optimaliseren we in volgende fases o.a. het design, gebruiksgemak en de productiemethoden tot een definitief en volwaardig product dat klaar is om naar de markt te brengen. Daarna gaan we over tot seriebouw. 

Meer over Seriebouw

 

Meer weten over de protobouw van uw mechatronische module of machine?

 

Neem contact met ons op