Modulebouw voor de energiesector 

In de snel veranderende energiesector ligt de focus op nieuwe manieren om energie te kunnen opwekken, opslaan en verbruiken. Manieren die houdbaar zijn op de lange termijn. Daarvoor zijn innovatieve technieken en slimme apparaten nodig. En dus slimme ontwerpen en productie. Daar weten we bij VDL Industrial Modules alles van.

Systemen en apparatuur voor duurzame manieren van energieopwekking, -opslag en verbruik

We verzorgen verschillende soorten modules en (mechatronische) machines binnen de duurzame energiesector. Denk o.a. aan systemen voor het opladen van elektrische voortuigen, energieopslag of zelf verplaatsende robots op hernieuwbare energie voor transport in productieomgevingen.

Internet of Things

De systemen moeten kunnen voorspellen wanneer er energie wordt opgewekt en wanneer deze wordt verbruikt. Daarmee bepalen ze zelf de hoeveelheid energie en het tijdstip waarop ze deze moet opwekken, opslaan en leveren. Deze slimme communicatie is mogelijk dankzij het Internet of Things (IoT). Hiervoor werken we samen met zorgvuldig geselecteerde en gespecialiseerde partners.

Van engineering tot flexibele machinebouw

Onze engineers denken graag met u mee om van uw idee en maakbaar product te ontwikkelen tegen zo laag mogelijke kosten. Ook de schaalbaarheid van het productieproces speelt hierin een belangrijke rol. We beginnen met een prototype of kleine serie. En schalen op naar seriematige productie wanneer u en de markt daar klaar voor zijn.

Meer over engineering

 

Slimme productie

Door onze productie steeds verder te automatiseren, robotiseren en digitaliseren, bouwen we het systeem of module steeds efficiënter. Denk aan het automatisch en vroegtijdig opsporen van onregelmatigheden tijdens de productie of slim voorraadbeheer om tekorten van productiemateriaal te voorkomen.

Kracht door samenwerking

Als onderdeel van VDL Groep hebben we toegang tot een nóg grotere bron van kennis, competenties en connecties. Door onze krachten te bundelen profiteert u ook van inkoopvoordeel en dus een lagere kostprijs van het product.

Ook buiten VDL Groep werken we met een aantal exclusief geselecteerde partners die net als wij de duurzame energie-industrie eigen zijn. Door regelmatig audits uit te voeren weten we zeker dat u producten ontvangt van de hoogste kwaliteit.

Specialist nodig voor machinebouw in de energietransitie?

 

Neem contact met ons op

Medewerkers
+
Vloeroppervlak
m2
Technische ervaring
+ jaar