Zo begon het…


Het is 1923. Aan wat nu de Vestdijk is in Eindhoven, werkt een man op zijn werkplaats aan de productie van montagehulpstukken, schakelborden en installatiekasten. Coen Nolte senior is zijn naam. Ook zijn drie zoons zijn betrokken bij elektrotechnisch installatiebedrijf Nolte EMI. Zij nemen op een later moment de leiding over. 

Na de Tweede Wereldoorlog behoort ook de productie van lichtmasten, metaalproducten voor Philips en de PTT en bouten en moeren voor de vliegtuigindustrie en hoogovens tot de activiteiten. In de jaren ‘50 start de productie van noodverlichtingssystemen. Het blijkt zo’n succes dat Nolte jarenlang marktleider is in Nederland. 

Begin jaren '80 ontwikkelt Nolte zich steeds meer tot toeleverancier voor de industrie. Met de fabricage van plaatwerkonderdelen en geassembleerde printplaten, wordt kopieermachinefabrikant Océ een belangrijke klant. Enkele jaren later, in 1984, besluit Nolte te stoppen met het fabriceren van eigen producten. Het bouwt de activiteiten langzaam af en springt in op de groeiende vraag naar modulebouw.    

In 1989 neemt Stork Nolte over. Het bedrijf gaat verder onder de naam Stork Nolte EMT. Tien jaar later brengt het de printassemblage-activiteiten onder in een aparte werkmaatschappij. Het assemblage- en plaatwerkbedrijf krijgt de nieuwe naam Stork Industrial Modules. 

In 2004 neemt VDL Groep het bedrijf over en doopt het om tot het VDL Industrial Modules van vandaag, dat inmiddels 240 medewerkers telt.

 

Neem contact met ons op

Medewerkers
+
Vloeroppervlak
m2
Ervaring in de techniek
+ jaar