Machinebouw voor de healthcare industrie

Bij VDL Industrial Modules ontwikkelen en bouwen we complexe mechatronische modules en machines voor OEM’s in healthcare. Van machines voor de tandheelkundige industrie tot systemen voor laboratoria in de farmaceutische industrie.Doordat we extreem zorgvuldig werken, ontvangt u producten van de hoogste kwaliteit.  

Build-to-print machinebouw

Met onze build-to-print aanpak bouwen we de mechatronische module of machine volgens de exacte specificaties. Het productieproces verloopt hiermee soepel en snel. We kunnen eerst een prototype bouwen, voordat we overgaan tot serieproductie. Voor de meest zuivere productieomgeving assembleren en verpakken we de producten in onze cleanroom. We testen ze bovendien uitvoerig, voordat we ze naar u of rechtstreeks naar de eindklanten verzenden. 

Meer over mechatronische machinebouw >

Bouwen en ontwikkelen volgens ISO certificeringen

Met onze ISO9001 en ISO13485 certificeringen voldoen we aan de vereiste kwaliteit om te bouwen én ontwikkelen voor de healthcare industrie. Tijdens een co-engineering traject zetten we onze uitgebreide kennis en ervaring in om de module of machine op basis van de specificaties tegen zo laag mogelijke kosten te produceren.  

Herleidbaar tot de bron

Eventuele problemen moeten we snel kunnen opsporen en oplossen. Daarom zijn onze processen zo ingericht dat we elk onderdeel en materiaal kunnen herleiden tot de bron. Zo slaan we informatie over elk onderdeel op in ons ERP systeem, zoals materiaal certificaten voor ruw materiaal. Ook een specifieke batch is te herleiden. Hierdoor kunnen we de batch zo nodig isoleren, maar kunnen overige batches gewoon door. Ons magazijn en werkproces is ingericht volgens het First In First Out (FIFO) principe. 

Kracht door samenwerking

Als onderdeel van VDL Groep hebben we toegang tot een nóg grotere bron van kennis, competenties en connecties. Door onze krachten te bundelen binnen een medisch cluster kunnen we vrijwel elke aanvraag met succes waarmaken. Bovendien profiteert u hiermee ook van inkoopvoordeel en dus een lagere kostprijs van het product. 

Ook buiten VDL Groep werken we met een aantal exclusief geselecteerde partners die net als wij de healthcare industrie eigen zijn. Door regelmatig audits bij hen uit te voeren weten we zeker dat u producten ontvangt van de hoogste kwaliteit.  

Specialist nodig voor machinebouw in de healthcare industrie?

Neem contact met ons op