Machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie

Machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie vraagt om de juiste kennis en ervaring. Een klein foutje in het ontwikkel- of productieproces kan namelijk direct gevolgen hebben voor de voedselveiligheid van producten.   

Hygiëne en voedselveiligheid: de basis van machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie

Voorafgaand aan de machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie moet al bij de ontwikkeling goed worden nagedacht over hygiëne. Bij VDL Industrial Modules zetten we tijdens de ontwikkeling van je machine voedselveiligheid en hygiëne centraal. In onze ontwerpen vermijden we bijvoorbeeld hoekjes die het verwijderen van voedselresten bemoeilijken, waardoor zich bacteriën gaan vormen. Zo vermijden we besmetting van producten. 

Daarnaast mag voedsel niet rechtstreeks in aanraking komen met bepaalde materialen. Voor machines die levensmiddelen verwerken en verpakken is materiaalkeuze dus van groot belang. Zo is onze fabriek ingericht op het gebruik van RVS, dat we volledig gescheiden houden van andere ferrometalen.  Hiermee voorkomen we contaminatie. De keuze voor RVS is simpel: het corrodeert niet en is goed te reinigen met grote hoeveelheden water. Ontzettend belangrijk voor een machine die voedsel verwerkt. Natuurlijk maken we onze machines voor de voedingsmiddelenindustrie volledig waterdicht. Zo blijft elektronica goed beschermd.  

 

Lage kostprijs en hoge ROI 

Behalve met strenge eisen, kampt de voedingsmiddelenindustrie ook met een groeiend personeelstekort. Productiemedewerkers zijn steeds moeilijker te vinden. Bovendien liggen de lonen in Europa hoog. Dat maakt het inzetten van deze werknemers duur. De oplossing? Die ligt in het automatiseren en versnellen van processen. We denken graag mee om jouw machines goedkoper, betrouwbaarder en sneller te maken.   

Door deze continue veranderingen in de voedingsmiddelenindustrie is ook de ROI op je machines van groot belang. We adviseren je graag over technieken, materialen en modulaire machinebouw om je kostprijs zo laag mogelijk te houden. Ook het slimmer maken van je machines draagt hieraan bij. Met hulp van data-analyse blijven we je machine verbeteren. 

Machinebouw voor verschillende branches binnen de voedingsmiddelenindustrie 

Bij VDL Industrial Modules verzorgen we machinebouw voor verschillende branches binnen de voedingsmiddelenindustrie. Denk o.a. aan machines voor de productie en verwerking van:

  • Vlees en vis
  • Brood en banket
  • Vloeistoffen (dranken)
  • Kaas en andere zuivelproducten
  • Vlees en vis

Ook machinebouw voor het verpakken van voedingsmiddelen behoort tot onze expertise, zoals sleeve machines die omhulsels om een petfles schuiven. 

Een uniek ontwerp nodig? Dat kan. We bouwen je machine volledig op maat. Samen met jou ontwikkelt onze afdeling engineering een prototype van je machine die 100% voldoet aan jouw eisen. Loopt alles op rolletjes? Dan schroeven we de productie omhoog en beginnen we met de seriebouw van jouw machine. Natuurlijk vergeten we ook de after sales niet. Ook voor reserveonderdelen ben je bij ons aan het juiste adres.

Specialist in machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie nodig?

 

Neem contact met ons op