Welkom bij VDL Industrial Modules

Bij VDL Industrial Modules ontwikkelen, produceren en assembleren we mechatronische modules & machines en constructief plaatwerk voor OEM’s in semicon, food & packaging, healthcare en energietransitie. 

Onze specialisaties zijn engineering, mechatronische assemblage en constructief plaatwerk. Ter ondersteuning van deze disciplines hebben we ook verspaning in-house. Hiermee hebben we de volledige supply chain van maakdelen in eigen hand. Dit maakt ons onafhankelijk van toeleveranciers, waardoor we direct kunnen inspelen op de veranderende vraag van onze klanten. 

Focus op zowel het ontwikkelen en innoveren van de techniek als het vermarkten van het product is essentieel. Alleen zo kunt u vooruitstrevend blijven in uw eigen markt. Om dit mogelijk te maken, zijn wij er als partner om u alle zorgen rondom ontwikkeling en productie uit handen te nemen.

Ontwikkeling, productie & assemblage

Dat u uw module, machine of apparaat bij ons kunt laten ontwikkelen, produceren én assembleren, heeft belangrijke voordelen. Wat we samen bedenken, voeren we namelijk ook zelf uit. Verandert er iets in de wensen? We regelen het direct. Omdat we intern verspanen, zijn we onafhankelijk van derde partijen. Bovendien kopen we als onderdeel van VDL Groep slim en efficiënt in. Hierdoor kunnen we keer op keer snel, kostenefficiënt en volgens afspraak leveren.

Mechatronische assemblage


De ontwikkeling en productie van de mechatronische modules, systemen of machines verzorgen we van prototype tot seriebouw volledig binnen onze muren én uw taakstellend budget. De produceerbaarheid van het product en het minimaliseren van bijbehorende productiekosten staan hierbij voorop. Ons team van Engineering, Supply chain en Productie werkt dan ook nauw met uw organisatie samen gedurende iedere ontwikkelstap van het productieproces.

Over module- en machinebouw

Constructief plaatwerk


Onze kracht ligt in het verwerken van RVS plaatmateriaal tot 5 mm. Met bewerkingen als lasersnijden, laserlassen, ponsen, kanten, zetten, verspanen en oppervlaktebehandelingen, produceren we elk onderdeel voor de plaatwerkconstructie volledig op maat in eigen huis. (Na)behandelingen zoals poedercoaten doen we samen met onze vaste leveranciers. Ook daar heeft u dus geen omkijken naar!

Over plaatwerk

Over VDL Industrial Modules

Waar we 100 jaar geleden startten als elektrotechnisch installatiebedrijf, zijn we uitgegroeid tot internationaal toeleverend producent van complex plaatmateriaal en mechatronische modules en machines. Ons team bestaat inmiddels uit 240 medewerkers in o.a. engineering, productie, assemblage en kwaliteit. U vindt ons in Helmond, vlakbij ons moederbedrijf VDL Groep.

Over ons

Specialist in 4 markten

Strenge eisen, veranderende wetgeving en razendsnelle ontwikkelingen in de markt vragen om specialistische kennis. Met jaren aan ervaring en de juiste certificeringen op zak weet u zeker dat uw constructief plaatwerk, modules en machines bij ons voldoen aan de vereiste kwaliteit, veiligheid en hygiëne.

 

area
28000 M2
Productie oppervlakte
icon-person
240
Medewerkers
icon-experience
100 jaar
Ervaring