Laserlassen

Laserlassen is een lastechniek, waarbij we met een sterke infrarood laserstraal materialen met elkaar versmelten en zo aan elkaar lassen. Bij VDL Industrial Modules zijn we gespecialiseerd in het laserlassen van RVS en aluminium plaatwerk tot 5 mm dik. Dit doen we voor OEM’s in semicon, de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie en bedrijven die actief zijn in healthcare en energietransitie.

De voordelen van laserlassen (met de hand)

Het laserlassen van je plaatwerk doen we bij VDL Industrial Modules niet met een robot, maar met de hand.  Hiervoor gebruiken we een geavanceerde handlaserlasmachine. Hiermee zijn we flexibel om ook driedimensionaal nauwkeurig te lassen. Bij laserlassen is minder warmte nodig dan bij conventionele lastechnieken, zoals TIG lassen. Je product vervormt hierdoor nauwelijks tot helemaal niet. Ook krijg je met laserlassen een strakkere lasnaad en zijn minder nabewerkingen van je product nodig.

Neem contact met ons op

Plaatwerk engineers

Bij VDL Industrial Modules zijn we sterk in uitvoering én engineering. Door de jaren heen hebben we namelijk enorm veel kennis en ervaring in plaatwerk opgebouwd. We kennen dan ook elke mogelijkheid en beperking van de productie van plaatwerkconstructies, waaronder het laserlassenvan metaal. Bovendien weet ons enthousiaste team van specialisten alles over jouw markt en de bijbehorende eisen.

Daarom denken we graag met je mee over de beste materiaalkeuze, (optimale volgorde van) bewerkingen en de juiste manier van assembleren. En omdat we geloven dat het altijd beter kan, blijven we zowel het proces als jouw product doorlopend optimaliseren.

Meer over engineering

Specialist in laserlassen nodig?

Neem contact met ons op

Andere plaatbewerkingstechnieken bij VDL Industrial Modules

Behalve voor het laserlassen van metaal kun je bij VDL Industrial Modules ook terecht voor andere plaatbewerkingstechnieken:

Alle bewerkingen verzorgen we in onze eigen fabriek. Hierdoor verkorten we de productietijd en verlagen we je kosten.