Ponsen van metaal

Ponsen is een plaatbewerkingstechniek, waarbij we met een pons en matrijs verschillende vormen op maat in en uit het metaal drukken. Zo gebruiken we het ponsen bijvoorbeeld om schroefdraad te tappen en luchtgaten in behuizing te maken, maar kunnen we met onze ponsmachines ook buigingen in het plaatwerk maken. Bij VDL Industrial Modules zijn we gespecialiseerd in het ponsen van RVS en aluminium plaatwerk tot 5 mm dik. Dit doen we voor OEM’s in semicon, de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie en bedrijven die actief zijn in healthcare en energietransitie.

De voordelen van metaal ponsen

Het ponsen van metaal is vooral interessant bij onderdelen met veel gaten, inkepingen of contouren. Ponsmachines hebben namelijk een hoge productiesnelheid. Daardoor zijn ze ook enorm geschikt voor de productie van grotere series. In tegenstelling tot lasersnijden wordt bij het ponsen van metaal geen warmte gebruikt. Daardoor zijn nog minder nabehandelingen zoals coaten of lakken nodig. Bij complexere vormen of kleine series is juist lasersnijden de betere optie. Onze engineers denken graag met je mee!

Neem contact met ons op

Plaatwerk engineers

Bij VDL Industrial Modules zijn we sterk in uitvoering én engineering. Door de jaren heen hebben we namelijk enorm veel kennis en ervaring in plaatwerk opgebouwd. We kennen dan ook elke mogelijkheid en beperking van de productie van plaatwerkconstructies, waaronder het ponsen van metaal. Bovendien weet ons enthousiaste team van specialisten alles over jouw markt en de bijbehorende eisen.

Daarom denken we graag met je mee over de beste materiaalkeuze, (optimale volgorde van) bewerkingen en de juiste manier van assembleren. En omdat we geloven dat het altijd beter kan, blijven we zowel het proces als jouw product doorlopend optimaliseren.

Meer over engineering

Ponsen van metaal bij VDL Industrial Modules

Voor het ponsen van jouw metaal hebben we met de kwalitatieve ponsmachine en een laser/pons combimachine van Trumpf een volledig geautomatiseerd machinepark ingericht.

Dankzij een geautomatiseerd platenmagazijn wordt de onbewerkte plaat naar de matrijs gebracht en na het ponsen ook automatisch weer naar het magazijn terug getransporteerd. Doordat de machines volledig onbemand kunnen produceren, gaat de kwaliteit van je producten omhoog terwijl je kosten dalen.

Door de machines ook te koppelen aan onze ERP systemen kunnen we op elk moment de status van je product bekijken en bijsturen waar nodig. Zo houden we maximale controle over de supply chain.

Specialist in het ponsen van metaal nodig?

Neem contact met ons op

Andere plaatbewerkingstechnieken bij VDL Industrial Modules

Behalve voor het ponsen van metaal kun je bij VDL Industrial Modules ook terecht voor andere plaatbewerkingstechnieken:

Alle bewerkingen verzorgen we in onze eigen fabriek. Hierdoor verkorten we de productietijd en verlagen we je kosten.