Modulebouw & machinebouw

VDL Industrial Modules is specialist in modulebouw en mechatronische machinebouw. Of u nou als start-up of vanuit een grote multinational bij ons aanklopt, onze aanpak stemmen we af op uw behoeften. Zo groeien we vanuit een gezamenlijk ontworpen prototype met u mee. Of we nemen de lopende productie volledig over, terwijl we de processen optimaliseren. Zo kunt u zich  focussen op het ontwikkelen en innoveren van de techniek en het vermarkten van het product. 

Modulebouw en machinebouw voor OEM’s in semicon, food & packaging, healthcare en energietransitie

Binnen de modulebouw en machinebouw zijn we gespecialiseerd in mechatronische assemblage. Dit doen we voor OEM’s die actief zijn in semicon, de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie, healthcare en energietransitie. Deze markten hebben te maken met razendsnelle ontwikkelingen, strenge eisen en continu veranderende wetgeving. Met onze jarenlange ervaring en de juiste certificeringen hebben wij alle specialistische kennis in huis. Met modulebouw of machinebouw door VDL Industrial Modules bent u dan ook zeker van de kwaliteit, veiligheid en hygiëne waar de modules aan moeten voldoen. 

Modulebouw en machinebouw bij VDL Industrial Modules

Als uw contract manufacturing partner zijn Quality, Logistics, Technology en Costs (QLTC) altijd onze nummer één prioriteit. Dat zie je terug in ons bedrijf, onze werkwijze en ons team. Zo verzorgen we de volledige ontwikkeling, productie en assemblage in eigen huis. Met onze eigen afdeling verspaning is onze supply chain optimaal ingericht. Hierdoor zijn we onafhankelijk van toeleveranciers, dus ontvangt u de levering altijd snel, zoals afgesproken. 

Met drie verschillende assemblageruimtes voldoet de apparatuur altijd aan de vereiste kwaliteit. Behalve onze hal voor reguliere mechatronische assemblage hebben we ook een schone ruimte voor modulebouw en machinebouw met hoge eisen op het gebied van stof. Met cleanroom assemblage voldoen we aan de meest strenge eisen voor machinebouw voor de high-tech industrie. 

Kostenefficiënte modulebouw en machinebouw

Dankzij efficiënte inkoop (zo profiteren we o.a. van volume inkoop binnen VDL Groep) en onze continue zoektocht naar nieuwe methoden, materialen, bewerkingen en technieken voor module- of machinebouw, beperken we de productiekosten tot een minimum. Ons ervaren team van Engineering, Supply chain en Productie staat dan ook bij iedere ontwikkelstap nauw met u in contact. Zo sluiten het product- en productieproces naadloos op elkaar aan en blijft de machinebouw kostenefficiënt.  

Door procedures voor de modulebouw of machinebouw te standaardiseren en optimaliseren, kunnen we de kosten verder omlaag brengen. We gaan graag met u in gesprek over een Cost Price Reduction traject, waarbij we het product en productieproces analyseren om besparingsmogelijkheden te identificeren. De kwaliteit van de machine blijft het centrale uitgangspunt. 

Samenwerkingen met vaste partners binnen en buiten VDL Groep maken ons flexibel om mee te bewegen met veranderingen in seriegroottes en ontwikkelingen in de markt of bedrijf. 

Échte bouwers

Onze medewerkers zijn échte module- en machinebouwers. Ze weten precies wat u nodig heeft, ook (júíst) wanneer de markt of bedrijf verandert. Niet voor niets hebben we echte specialisten in huis. Denk aan protobouwers met een hands-on aanpak, monteurs voor standaard assemblage en mechatronische assemblage monteurs voor zowel de mechatronische als elektronische assemblage. Onze kennis, ervaring en ons vakmanschap zijn dan ook van grote waarde tijdens alle fasen van de productlevenscyclus: van protobouw tot end-of-life product support.

Meer over protobouw                               Meer over seriebouw

Op zoek naar een partner voor modulebouw of machinebouw?

Neem contact met ons op