Modulebouw & machinebouw

VDL Industrial Modules is specialist in modulebouw en mechatronische machinebouw. Of je nou als start-up of vanuit een grote multinational bij ons aanklopt, onze aanpak stemmen we af op jouw behoeften. Zo groeien we vanuit een gezamenlijk ontworpen prototype met je mee. Of nemen we je lopende productie volledig over, terwijl we je processen optimaliseren. Zo kun jij focussen op het ontwikkelen en innoveren van je techniek en het vermarkten van je product. 

Modulebouw en machinebouw voor OEM’s in semicon, food & packaging, healthcare en energietransitie

Binnen de modulebouw en machinebouw zijn we gespecialiseerd in mechatronische assemblage. Dit doen we voor OEM’s die actief zijn in semicon, de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie, healthcare en energietransitie. Deze markten hebben te maken met razendsnelle ontwikkelingen, strenge eisen en continu veranderende wetgeving. Met onze jarenlange ervaring en de juiste certificeringen hebben wij alle specialistische kennis in huis. Met modulebouw of machinebouw door VDL Industrial Modules ben je dan ook zeker van de kwaliteit, veiligheid en hygiëne waar jouw modules aan moeten voldoen. 

Modulebouw en machinebouw bij VDL Industrial Modules

Als jouw contract manufacturing partner zijn Quality, Logistics, Technology en Costs (QLTC) altijd onze nummer één prioriteit. Dat zie je terug in ons bedrijf, onze werkwijze en ons team. Zo verzorgen we de volledige ontwikkeling, productie en assemblage in eigen huis. Met onze eigen afdeling verspaning is onze supply chain optimaal ingericht. Hierdoor zijn we onafhankelijk van toeleveranciers, dus ontvang jij je levering altijd snel, zoals afgesproken. 

Met drie verschillende assemblageruimtes voldoet je apparatuur altijd aan de vereiste kwaliteit. Behalve onze hal voor reguliere mechatronische assemblage hebben we ook een schone ruimte voor modulebouw en machinebouw met hoge eisen op het gebied van stof. Met cleanroom assemblage voldoen we aan de meest strenge eisen voor machinebouw voor de high-tech industrie. 

Kostenefficiënte modulebouw en machinebouw

Dankzij efficiënte inkoop (zo profiteren we o.a. van volume inkoop binnen VDL Groep) en onze continue zoektocht naar nieuwe methoden, materialen, bewerkingen en technieken voor jouw module- of machinebouw, beperken we je productiekosten tot een minimum. Ons ervaren team van Engineering, Supply chain en Productie staat dan ook bij iedere ontwikkelstap nauw met je in contact. Zo sluiten je product- en productieproces naadloos op elkaar aan en blijft je machinebouw kostenefficiënt.  

Door procedures voor je modulebouw of machinebouw te standaardiseren en optimaliseren, kunnen we je kosten verder omlaag brengen. We gaan graag met je in gesprek over een Cost Price Reduction traject, waarbij we je product en productieproces analyseren om besparingsmogelijkheden te identificeren. De kwaliteit van jouw machine blijft het centrale uitgangspunt. 

Samenwerkingen met vaste partners binnen en buiten VDL Groep maken ons flexibel om mee te bewegen met veranderingen in seriegroottes en ontwikkelingen in je markt of bedrijf. 

Échte bouwers

Onze medewerkers zijn échte module- en machinebouwers. Ze weten precies wat jij nodig hebt, ook (júíst) wanneer je markt of bedrijf verandert. Niet voor niets hebben we echte specialisten in huis. Denk aan protobouwers met een hands-on aanpak, monteurs voor standaard assemblage en mechatronische assemblage monteurs voor zowel de mechatronische als elektronische assemblage. Onze kennis, ervaring en ons vakmanschap zijn dan ook van grote waarde tijdens alle fasen van je productlevenscyclus: van protobouw tot end-of-life product support.

Meer over protobouw                               Meer over seriebouw

Op zoek naar een partner voor jouw modulebouw of machinebouw?

Neem contact met ons op